رد شدن به محتوای اصلی

رتبه اول در آلودگی هوا و منشا آن

 


به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از کارشناس سازمان هواشناسی، چشمه های تولید گرد و غبار در عراق و شمال عربستان و سوریه شکل گرفته و سبب ورود این جریانات به کشور شده 

 

به نقل از مه ، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد: شاخص آلودگی هوای پایتخت در حال حاضر روی عدد ۴۱۶ قرار دارد که از لحاظ بهداشتی بسیار خطرناک است.

بر اساس همین گزارش، از شهروندان درخواست شده است از فعالیت در خارج از منزل خودداری کنند.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول (سالم) یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.


‍ ترکیه عامل اصلی بحران ریزگردها، که گستره عظیمی از کشور را فرا گرفته و شروع بحرانیست که سلامت میلیون‌ها ایرانی را هدف گرفته است

ترکیه با طرح GAP که شامل ۲۲ سد و ۱۳ نیروگاه بر روی سرشاخه‌های دجله و فرات است، عراق، سوریه و ایران را سرزمین‌های غیرقابل سکونت تبدیل خواهد کرد.


‏سد آتاتورک که ۷۵ درصد آب فرات را ذخیره می‌کند و با ظرفیت ۵۰میلیارد مترمکعب معادل ۶۵۰ سد ایران و معادل نیمی از ظرفیت تمام آب‌های ایران است و سد ایلیسو بیش از ده میلیارد متر مکعب نیز مانع ورود ۵۶ درصد آب دجله و متروکه کردن میلیون‌ها هکتار از اراضی کشاورزی عراق و سوریه می‌گردد.

‏انفعال، ناآگاهی و عدم شناخت دولت‌های ما، از حقوق بین‌المللی و حق‌آبه و بی‌توجهی به محیط زیست در حوزه داخل و بین‌المللی باعث تهدید جدی اکوسیستم و سلامت مردم ما گردیده است.

با تداوم فصل تابستان شاهد بروز بحران‌های جدی‌تر در این حوزه هستیم و امنیت پایدار ما با مشکل جدی مواجه می‌شود.

‏شاخص آلودگی ۵۰۰ پایتخت زنگ خطری است، که باید اقدامات کارشناسی برای مهار و کنترل ریشه‌های این آلودگی صورت پذیرد و ترکیه مقصر اصلی این پدیده شوم است که باید با همکاری عراق و سوریه و اقامه دعوا در مجامع بین‌المللی نسبت به حق‌آبه سایر کشورها اقدام نماید.


آرش ویسی - عضو انجمن علمی محیط زیست و توسعه پایدار ایران

نظرات