رد شدن به محتوای اصلی

اعتصاب غدای نسرین ستوده به دلیل وخامت حال او پایان یافت

 رضا خندان، همسر نسرین ستوده، اعلام کرد این وکیل زندانی و رضوانه احمدخان‌بیگی به دلیل وخامت حالشان، روز گذشته به اعتصاب غذای خود پایان داده‌اند.

او روز شنبه پنجم مهرماه در توییترش نوشت که نبود تلفن باعث شده این خبر روز شنبه اعلام شود.

ستوده چندین هفته است که در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی اعتصاب غذا کرده است.

همسر خانم ستوده روز دوم مهرماه خبر داده بود که او با وجود وضعیت جسمی نامناسب پس از پنج روز بستری بودن در بیمارستان طالقانی به زندان بازگردانده شده است.

خندان در توییترش نوشت که نسرین ستوده «در بدترین شرایط جسمی بدون هرگونه اقدام درمانی به زندان برگردانده شد» و «این اقدام چیزی جز قرار دادن او در معرض خطر جانی هیچ معنای دیگری ندارد».

او بیمارستان طالقانی را «امنیتی» خواند و حضور این وکیل زندانی در آن را «حبس» توصیف کرد.

به دنبال بازگرداندن ستوده از بیمارستان به زندان، کارشناسان مستقل سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت سلامتی ستوده، خواستار آزادی فوری این زندانی سیاسی برای درمان شدند.

این کارشناسان روز جمعه در بیانیه خود نوشتند: «این‌که مقام‌های ایرانی با وجود وضعیت قلبی خانم ستوده، او را به زندان بازگردانند، جایی که در معرض شدید خطر کووید-۱۹ است، قابل درک نیست.»

آنان افزودند: «ما از مسئولان می‌خواهیم که فورا این تصمیم را تغییر دهند، درخواست او مبنی بر این‌که پیش از عمل قلبی در خانه تجدید قوا حاصل کند را بپذیرند و به ستوده اجازه دهند که خود آزادانه شیوه معالجه‌اش را انتخاب کند.»

علاوه بر ابراز نگرانی شدید نسبت به وضعیت سلامتی نسرین ستوده، کارشناسان سازمان ملل بار دیگر اعلام کردند که حبس کنونی او «خودسرانه» است.

این کارشناسان گفتند: «شواهد حاکی از آن است که حبس کنونی و پیشین خانم ستوده اقدام تلافی‌جویانه دولت در برابر فعالیت‌های خستگی‌ناپذیر وی در دفاع از حقوق بشر است. او یکی از تعداد زیادی از وکلای ایرانی مدافع حقوق بشر است که در حال حاضر برای دفاع از آزادی‌های بنیادین در زندان‌اند. محکومیت او و تمامی دیگر وکلایی که خودسرانه در زندان‌اند باید فورا لغو شود و پرونده‌اش مطابق با اصول دادرسی منصفانه بررسی شود.»

رضوانه احمدخان‌بیگی، فعال مدنی، به شش سال حبس محکوم شده است. همسر او پیشتر گفته بود خانم احمدخان‌بیگی به ‌دلیل ابتلا به بیماری صرع چند بار پس از انتقال به زندان اوین دچار حملات عصبی و تشنج شده اما با مرخصی او موافقت نمی‌‌شود

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

حبس و شلاق برای آزادیخواهی و فعالیت مدنی در راستای حقوق اولیه بشر

  دی ۲۳, ۱۳۹۹ محکومیت ۵ شهروند در تبریز به حبس و شلاق / سند خبرگزاری هرانا – یاسمن ظفری، حکیمه احمدی، رحیم ساسانی، سعدالله ساسانی و مهدی پورعلی خرمالو، فعالین ترک (آذربایجانی) توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری دو تبریز مجموعا به ۵ سال حبس و ۳۰۰ ضربه شلاق محکوم شدند. محکومیت این شهروندان به مدت ۴ سال به حالت تعلیق درآمده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یاسمن ظفری، حکیمه احمدی، رحیم ساسانی، سعدالله ساسانی و مهدی پورعلی خرمالو، فعالین ترک (آذربایجانی) به حبس و شلاق محکوم شدند. بر اساس این حکم که روز دوشنبه ۲۲ دیماه توسط شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری ۲ تبریز به ریاست قاضی محمدعلی پیری صادر و امروز سه‌شنبه ۲۳ دیماه به این افراد ابلاغ شده است، یاسمن ظفری، حکیمه احمدی، رحیم ساسانی، سعدالله ساسانی و مهدی پورعلی خرمالو هر یک از بابت اتهامات “اخلال در نظم و آسایش عمومی، اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی و تمرد به ماموران” به ۱ سال حبس و ۶۰ ضربه شلاق محکوم شده‌اند. این محکومیت به مدت ۴ سال به حالت تعلیق درآمده است. این شهروندان در تاریخ ۲۶ تیرماه ا...

آسیب شناسی مطالبه گری و رفتار جمعی در جامعه ایران

  آنچه امروزه   در نظر همه ما ها هست این است   که رژيم جمهوري اسلامي از نظر اقتصادي هر روز بي ثبات تر و از لحاظ سياسي بي تحمل تر شده که به عبارتی دیگر انبار باروتی است که نیاز به فقط یک جرقه دارد. در صحنه­هاي بين المللي نیز همچنان منزوي و طرد شده است. احزاب و ديگر اجتماعات مستقل سياسي، روزنامه­نگاران و مطبوعات مستقل که وسيله اي مؤثر براي ابراز خواست هاي مشروع مردم در قالب قانون اساسی و حقوق اولیه ایرانیان و مشارکت جامعه­ی برانگيخته و طبقه متوسط در فرآيند سياسي باشند از هرگونه فعاليت محرومند . که این عامل یکی از فاکتورهای اصلی ایجاد نظام­های دیکتاتوری در هر جامعه­ای هست و جوانان را برای ایجاد تغییر و رهایی از خفقان و وحشت از سرکوبگری دچار تزلزل و سکون میکند ولی نسل­های جدید همه این معادلات را به هم می­ریزد و همگان را در آینده نزدیک شگفت­زده خواهد کرد. همانطور که دیدیم در اعتراضات سالهای اخیر سال 96 و 98 طیف گسترده­ای از تظاهرات کنندگان از نسل جوان دهه هفتاد بودند و این نشانه ای است برای آنها که به قول معروف نمی اندیشند. اما در جامعه ما، در بین مردم، روزی، خبر بازداشت ...

از ماده 1 اعلامیه جهانی حقوق بشر چه میدانیم

  آیا میدانید : ۳۰ ماده اعلامیه جهانی حقوق بشر وجود دارد ؟ و از اساسی ترین حقوق انسانی شما هستند و متعلق به شماست. و نیازی نیست برای داشتن این حقوق از کسی اجازه بگیرید. مهم نیست مرد هستید یا زن , اهل کجا هستید و چه باور و اعتقادی دارید , این حقوق مال شماست. اعتقاد ما بر اینست که باید بدانیم , برای کسب چه حقوقی گام بر می داریم تا در آینده نسبت به قوانینی که باید تضمین کننده آزادی ما باشند ، آگاهی و شناخت لازم را داشته باشیم . تاکید بر مفاد این اعلامیه از سوی ما ، تنها به جهت آگاهی افراد ، نسبت به شناخت حقوق انسانی خود در جامعه ایست که حاکمان آن ، با اتکا به نا آگاهی مردم ، قوانین اساسی کشور را خالی از تناقض و بی عیب و نقص معرفی می کنند ماده یک اعلامیه جهانی حقوق بشر در نظر دارد که : هر انسانی به محض تولد، با حقوقی مساوی با دیگر انسان ها زاده می شود، او «آزاد و برابر» به دنیا می آید و باید آزاد زندگی کند. حقوق برابر جزء جداناشدنی حقوق انسانی است و هر کسی مسول است که رفتاری انسانی با دیگران داشته باشد. اما آیا میدانید : با وجود اینکه در اصل ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی ایران, به برخورداری از ح...